Skvělá mangová marmeláda

Chcete si doma uvařit exotiku? Vyzkoušejte marmeládu z manga. S naším jednoduchým receptem se vám to určitě povede na jedničku.

Na začátku mango ochutnejte, abyste zjistili, jak je sladké. Podle zralosti a sladkosti pak přizpůsobte množství cukru. Cílem je cukrem co možná nejvíce šetřit.

desirae-hayes-vitor-vxtBBfMTMZ0-unsplash

 

Budete potřebovat: 

  • 1 kg manga
  • 50 až 300 g cukru
  • 1 balíček pektinu (můžete vynechat v případě, že marmeládu rychle spotřebujete)
  • 1 citron
  • případně rum nebo koňak

 

Postup:

1. Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce a vaříme asi 10 až 15 minut, než ovoce změkne.

2. Směs rozmixujeme. Přidáme cukr a za stálého míchání povaříme. Přisypeme pektin se lžičkou cukru a nakonec přidáme citronovou šťávu.

3. Nyní můžeme do marmelády kápnout trochu rumu nebo koňaku. Hotovou marmeládu plníme do čistě vymytých lahví, které pak na 15 minut obrátíme dnem vzhůru.

 

Nechce se vám vařit? Mrkněte na naše marmelády a další pochoutky z manga.